De familie Gahier woont sinds 1525 in de Jura. Het familiedomein beslaat 6,5 hectare en ligt in het dorp Montigny-les-Arsures, dat vooral bekend staat om de productie van rode wijnen van de druivensoort trousseau.
Trousseau is een zeldzame en grillige druivensoort die zich goed heeft aangepast aan het semi-continentale klimaat van de Jura. Vanwege de moeilijke teelt wordt deze druif echter maar op zeer kleine schaal verbouwd. Het is moeilijk om pure trousseau te vinden en vaak wordt deze druif bij de wijnbereiding toegevoegd aan poulsard, die hem finesse geeft.
Michel Gahier, die deze druif samen met chardonnay, melon en savagnin verbouwt, heeft het vak geleerd van de besten. Hij is namelijk bevriend en buurman van Jacques Puffeney, een emblematische figuur van de Vin Jaune d'Arbois.
De voortdurende uitwisseling met een wijnbouwer van dit kaliber heeft Michel zeker verrijkt en bijgedragen aan het versterken van zijn vaardigheden, zowel in de wijngaard als in de kelder.
De wijnen van Michel worden geproduceerd volgens de richtlijnen van de biodynamische landbouw; zowel de witte als de rode wijnen onderscheiden zich door hun kwaliteit en zuiverheid en zijn een duidelijke uitdrukking van het terroir.
Michel is een bescheiden, gereserveerde, maar zeer getalenteerde wijnbouwer; hij verzorgt zijn wijngaarden met grote zorg en volgt de rijping van zijn wijnen met grote toewijding.
Vermeldenswaardig is ongetwijfeld zijn pure Trousseau, geproduceerd van druiven van meer dan 80 jaar oude wijnstokken. Deze staan op glooiende hellingen die volledig in de zon liggen, waardoor de druiven perfect kunnen rijpen, en de mergelbodem zorgt voor de mineraliteit van de wijn.
Het is een diepe, complexe en intrigerende Trousseau; de tannines geven structuur maar zijn niet agressief en in de neus is de wijn rijk, intens en indringend, met een belangrijke afdronk en zeker expressief.