GIUSEPPE RINALDI

De beste cru's van Barolo

Het bedrijf van Giuseppe Rinaldi, die eind 2018 op 70-jarige leeftijd overleed, werd in 1890 opgericht door Battista Rinaldi, een echte boer die in de wijngaarden van Marchese Falletti di Barolo werkte.

Toen Battista eigenaar werd van een kleine boerderij, begon hij de geproduceerde druiven te verkopen en startte hij met de hulp van zijn kinderen een wijnmakerij. Sindsdien wordt de familietraditie van het bedrijf doorgegeven van vader op zoon, tot aan Giuseppe en vandaag de dag zijn dochter Marta, afgestudeerd in oenologie aan de school van Alba.

De wijngaarden van het bedrijf liggen in de beroemdste cru's van Barolo, zoals Brunate, Cannubi-San Lorenzo en Ravera, en de familie Rinaldi heeft altijd een wederzijdse relatie gehad met haar wijngaarden en het gebied, en heeft besloten beide te behouden, te beschermen en te valoriseren.

Giuseppe Rinaldi was een vrije geest, door velen beschouwd als een van de laatste anarchisten in de wijnkelder; Vanwege zijn sterke kritische geest en zijn strengheid werd hij ook wel “Citrico” genoemd. Giuseppe verbouwde zeven hectare aan inheemse wijngaarden, op grond met een optimaal microklimaat en een optimale ligging, volgens puur biologische methoden, zonder het gebruik van chemicaliën en onkruidverdelgers, die werden vervangen door zwavel, koper en bemesting met rundermest.

Zijn bedrijfsvoering kwam voort uit een diepe verbondenheid met de tradities en de boerencultuur, waardoor hij aan zijn dochters een productie naliet die gericht was op een maniakale zorg voor de wijngaarden en een nauwgezette en zorgvuldige verwerking met oog voor elk detail.

De wijnen van Giuseppe Rinaldi

Het bedrijf van Giuseppe Rinaldi produceert ongeveer 38.000 flessen per jaar, waarvan 60% Barolo en de overige 40% typische Piemontese wijnen zoals Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba, Nebbiolo en Freisa.

De wijnbereiding vindt plaats in open conische vaten, de rijping gebeurt in grote Slavonische eikenhouten vaten, terwijl de gisting wordt uitgevoerd met inheemse gisten bij spontane temperaturen en rationeel gebruik van zwaveldioxide.
Grote wijnen van Giuseppe Rinaldi, een man die van zijn bedrijf een symbool van uitmuntendheid heeft gemaakt in Italië en daarbuiten.

Filters

Actieve filters

Alles verwijderen
1 producten
0 € 370 €
1 resultaat