9 DI DANTE

“9 di DANTE” komt tot leven aan de voet van de heuvels van Piemonte, in de provincie Cuneo, net buiten Alba. Hier, midden in het hart van de Barolo-wijngaarden, wordt de kunst van het maken van Vermouth sinds de 18e eeuw beheerst en geperfectioneerd, toen het werd gewaardeerd aan het hof van het Huis van Savoye.

Om de kwaliteit en de karakteristieke ambachtelijke smaak te garanderen, heeft 9 di DANTE gekozen voor de “Distilleria Dr M. Montanaro”, waar Francesco Trussoni in 1885 de eerste Barolo Grappa creëerde en waar nog steeds enkele van de beste Italiaanse grappa's worden gedistilleerd en gerijpt.

De distilleerderij Montanaro werd aan het einde van de 19e eeuw opgericht in Gallo d'Alba, in de provincie Cuneo, op initiatief van meester-distilleerder Francesco Trussoni, die het intuïtief begreep dat hij de eerste grappa van één druivensoort in de geschiedenis moest creëren, waarmee hij in feite de Barolo-grappa deed ontstaan. Sinds 1992 wordt het bedrijf gerund door de familie Montanaro, die de productieprocessen heeft geperfectioneerd door gebruik te maken van stoomketels en de technische en wetenschappelijke expertise van de Alba School of Enology.

Naast de productie en verkoop van een breed assortiment grappa's en sterke dranken, heeft Montanaro onlangs een reeks brandewijnen gebotteld die meer dan veertig jaar in de kelders van de distilleerderij waren vergeten. Op initiatief van Oscar Farinetti, eigenaar van Eataly en aandeelhouder van de Montanaro-distilleerderij, is het nu mogelijk om een evenwichtige, smaakvolle, krachtige en expressieve wijnbrandewijn te proeven die op het hoogtepunt van zijn kwaliteiten is.

Geen producten gevonden