Gratis verzending meer dan 149€
Gratis verzending meer dan 149€
Gratis verzending meer dan 149€
Gratis verzending meer dan 149€
Untitled-1

Chavost

Met een geschiedenis van meer dan 70 jaar, biedt Champagne Chavost zich in een totaal nieuwe gedaante aan, met een gamma producten zonder toegevoegde sulfieten. Met een sterke identiteit kijken de nieuwe etiketten naar het verleden, naar een bewustere wijnbouw en brengen zij hulde aan de Anciens, aan hen met wie alles begon. Het is geen toeval dat het etiket van de "Blanc de Chardonnay" Sans Sulfites Ajoutés geïnspireerd is op een foto uit een ander tijdperk: de oogst van 1948 in het Domaine. Het nieuwe assortiment is afkomstig van de 5 hectare wijngaarden van het Domaine - gelegen in het hart van de gemeente Chavot-Courcourt en officieel omgebouwd tot biologische landbouw - en onderscheidt zich zeker door zijn eigenheid; het doel is ook duidelijk: zich steeds meer inzetten voor het behoud van het terroir. De nieuwe producten zonder toegevoegde sulfieten zijn het werk van Fabian, de huidige Chef de Caves, die, na meer dan 10 jaar wijnmaken in alle uithoeken van de wereld, naar huis is teruggekeerd met de precieze bedoeling zich te wagen aan een ander soort atypische, niet-interventionistische wijnbereiding. Er zijn vijf Cuvées Sans Sulfites Ajoutés. De Blanc de Chardonnay Extra Brut, die net als alle andere wijnen uit het gamma sans sulfites ajoutés uitsluitend met inheemse gisten wordt vervaardigd, opent met noten van geroosterd brood, meidoorn en gele vruchten. Een romige wijn; vloeibaar en zeer fris, het is zeker een plezier om te drinken. De "Blanc d'Assemblage" Brut Nature - 47% chardonnay, 47% meunier en 6% pinot noir - drukt zich uit met melkachtige en boterachtige tonen; het heeft een duidelijke structuur, maar het evenwicht - geloof ons - is verrassend! De "Blanc de Meunier" Brut Nature is bijzonder fijn en delicaat fruitig; ruim en zeer lang in de afdronk, laat hij peer en appel de boventoon voeren, onmiddellijk gevolgd door meidoorn. Ook in dit geval verloopt de alcoholische gisting spontaan en is het ingrijpen in de kelder minimaal.