Gratis verzending meer dan 149€
Gratis verzending meer dan 149€
Gratis verzending meer dan 149€
Gratis verzending meer dan 149€
Untitled-1

De geschiedenis van Estandon begon in 1947 dankzij Jean Bagnis, een vooruitziende man en de schepper van het merk dat vandaag overal synoniem is van Côtes de Provence. In 1973, besloten de wijnbouwers van de Var hun krachten en expertise te bundelen en een coöperatie op te richten. Jaren later sloot Estandon zich aan bij deze coöperatie, die op zich al 10% van de totale wijnproductie van het gebied vertegenwoordigde.
Sindsdien heeft de groep zich geïdentificeerd met de naam Estandon Vignerons en blijft het elke dag met ongewijzigde passie en inzet zijn eigen verhaal schrijven. Geleid door het motto 'Un estandon ne vient jamais seul', werken de wijnbouwers van de coöperatie in de overtuiging dat meerdere mensen, verenigd door een gemeenschappelijk project, kunnen uitblinken en de grootste resultaten kunnen bereiken. Alle wijnbouwers van Estandon werken hard om ervoor te zorgen dat het beste van het Provençaalse terroir naar voren komt in de wijnen die ze produceren, en Catherine Huguenin, meester-keldermeester, werkt met dezelfde aandacht als een juwelier en zet elke wijn fijn in vorm.
Met een productie van ongeveer 20 miljoen flessen per jaar heeft de Estandon-groep zich uitgerust met ultramoderne apparatuur, niet alleen om de grote productielast aan te kunnen, maar ook ter bescherming van de kwaliteit van de wijn, die in de afgelopen jaren 72 medailles heeft gekregen, waaronder 21 gouden, en om haar werknemers goede arbeidsomstandigheden te bieden.
De Estandon-groep is ook lid van de "Cluster Provence Rosé", een vereniging van lokale wijnbouwers die als doel heeft de typische en traditionele Provençaalse rosé tot zijn recht te laten komen.
Omdat de wijnbouwers van Estandon ervan overtuigd zijn dat het succes van hun activiteit nauw samenhangt met dat van het grondgebied en de bloei van zijn industrieën, hebben zij besloten om, in samenwerking met de bosbouwinstanties van het Var, voor hun flessen kurkendoppen van plaatselijke makelij te gebruiken en om jonge starters in de sector te steunen.

Andere promo